Bont en blauw

Nu ben ik toch écht bokkensprongen aan het maken om een flyer met reclame voor het boek uit te delen!

Na een bevredigende voormiddag in de bibliotheek besluit ik een fietstocht aan te gaan. In de koekenstad neem ik de waterbus richting Kallo. Heen en terug kost die een simpele 5 euro. Wat zit die waterbus vol! Havenarbeiders aan hun outfit te zien en Engelstalige toeristen aan hun gesprek te horen.

Mijn neus beslist welke kant ik op fiets. Tot op het punt dat ik een val maak. Het voorwiel haakt in een tram- of treinspoor en daar lig ik dan op mijn rechter zij. Getuigen houden halt en een man belt de ziekenwagen. Hij beweert dat ik even buiten westen was. Mensen zetten de fiets vast aan een paal. Mijn helm hangt mee aan het kettingslot en het sleuteltje gaat mijn handtas in, die iemand op mijn aangeven uit de fietstas viste. Met de hulp van twee mensen ga ik in het gras zitten zodat trein of tram verder kan.

Daar aanhoor ik commentaar van een getuige. Drie wagens voor hem stopten niet en dat vindt hij schandalig. Tja…

Twee ambulanciers begeleiden mij de ziekenwagen in. Hoewel ik liever op een stoeltje zit, moet ik de brancard op. Regelmatig checkt een van de ambulanciers of ik nog van de wereld ben. Hij toont interesse voor mijn schrijfavonturen, dus ik vis een flyer uit de handtas.

Ze brengen mij naar het Stuivenberg ziekenhuis. Dat zou gangbaar zijn omdat er niet overal een afdeling spoedgevallen is.

Gelukkig zitten er deze keer geen acht wachtenden voor mij, zoals ik moest ervaren na mijn salto met diezelfde fiets. Op de radiologie ontmoet ik een ‘collega.’ Gevallen met zijn bromfiets. Hij ondergaat identieke onderzoeken.

Wat heb ik een dorst! Drinken mag ik echter pas na afloop van de onderzoeken. Omdat er twee ampullen isobetadine werden genoteerd voor facturatie, krijg ik de gebruikte én de onaangeroerde mee naar huis. Daar mag ik mijn schaafwonden regelmatig mee aanstippen.

En dan haalt manlief mij op. De fiets vinden we later wel terug.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Bont en blauw

Van dames naar heren in het donker

Boekentips in de bib

Extra promo

Eens bij Evert reclame maken

Naweeën